София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГОРБАЧОВ ОСТАНА НЕВРЕДИМ СЛЕД КАТО КАТАСТРОФИРА

АВТОМОБИЛЪТ НА БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ КАРАЛ В НАСРЕЩНОТО ПЛАТНО

9 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Първият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов катастрофира в Северозападната част на Москва с автомобила си, съобщиха от пресслужбата на московската полиция, предаде ТАСС. За щастие бившият държавен глава е останал невредим след инцидента.
Горбачов съобщава, че и шофьорът му е без наранявания и травми. Катастрофата е станала около 15 часа местно време в центъра на руската столица. Все още не са ясни щетите по автомобила. По думи на експрезидента не се знае и кой е виновен за ПТП-то. „Ние се движихме в общата лента с всички останали коли“, обяснява още политикът. Според пътната полиция в Москва обаче колата на Горбачов се е движила в насрещното платно и това е причината за катастрофата. Специалните сигнали или т.нар. „буркан“ е бил пуснат по време на инцидента. Другият автомобил, който е пострадал, се е движел в своята лента, но не е имал време да я смеи, така че да избегне сблъсъка.