София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Граждани протестираха срещу насилието в здравеопазването

Демонстрацията бе в подкрепа на акушерката от Шейново

7 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

Граждани се събраха пред САГБАЛ "Шейново" да протестират срещу насилието, което се упражнява към медиците. Протестът отново бе в подкрепа на акушерката д-р Албена Гагова, която беше пребита на 1 юли в болницата.

Присъстващите заявиха, че са на протеста, защото медиците са хората, които спасяват нашите животи. Те подчертаха, че се чувстват длъжни да изразят подкрепата си към лекарите и да покажат, че не са сами в борбата си с насилието. Присъстващите определиха потърпевшата д-р Гагова, като много добър специалист и добър човек.

Изпълнителният директор на болница Шейново коментира, че е разговарял с кмета на София Йорданка Фандъкова за поставянето на повече охранителни камери в болничното заведение.

Д-р Велев съобщи, че състоянието на д-р Гагова не е много добре, защото вече осъзнава какво се е случили и е срината психически.

Български лекарски съюз ще продължат с протестите си, за да спрат насилието в здравеопазването. Следващият такъв ще е на 7 юли.