Гледай
на живо

Граничните полицаи от Аерогара София остават в ареста

Мярката бе потвърдена от Апелативния наказателен съд

Граничните полицаи от Аерогара София остават в ареста Апелативният специализиран наказателен съд потвърди наложените на първа инстанция мерки за неотклоне... thumbnail text

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди наложените на първа инстанция мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата гранични полицаи от Аерогара София и двамата граждани на Бангладеш, задържани на 25 май 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ДАНС, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

На 26 май 2017 г. на четиримата бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и незаконно превеждане на чужди граждани през държавната граница на България.

Двамата гранични полицаи бяха обвинени и за подкуп. Отчитайки събраните доказателства, тежестта на престъпленията и опасността обвинените да се укрият или да извършат друго престъпление.

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на четиримата. Определението бе обжалвано. Апелативният специализиран наказателен съд прие изцяло тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че решението на първата съдебна инстанция от 26 май 2017 г. е правилно и законосъобразно.