София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Димитров е на полуфинал на Australian open

За място на финала ще играе срещу Раонич или Надал

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Григор Димитров се класира за полуфинала на Откритото първенство на Австралия по тенис след победа с 6:3, 6:2, 6:4 срещу №11 в схемата Давид Гофен. Мачът се игра на централния корт в Мелбърн и продължи 2 часа и 11 минути.

За място на финала Димитров ще срещне победителя от двубоя Милош Раонич – Рафаел Надал.

В първия сет Григор Димитров поведе с 3-0 след ранен пробив, но допусна изравняване. След това с нов пробив българинът спечели сета и продължи уверено и във втория.

В него българинът проби още на старта, но след това допусна двойна грешка и позволи на съперника си да изравни. В третия гейм Григор отново проби, а след това затвърди пробива и поведе с 3-1, като до края на частта напълно контролираше играта и не позволи обрат.

Третата част вървеше гейм за за гейм до седмия, когато Димитров отново проби и поведе с 4-3, а след това на свой сервис – и с 5-3. При подаването на Гофен Григор получи на два пъти точки за спечелване на мача, но белгиецът се спаси.

При 5-4 Димитров сервираше за победата и не даде шанс на съперника си – гейм на нула и победа в три сета.

Така българският тенисист продължи победната си серия от началото на годината и е със 100-процентов актив – 10 победи от 10 мача.