София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Димитров: В Лондон ще е велик турнир

Първата ни ракета очаква най-важното си състезание в кариерата

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Григор Димитров изрази удовлетворението си от класирането си за финалите на АТП в Лондон. Българският тенисист ще играе в заключителния турнир за сезона, в който се срещат 8-те най-добри през годината.

"Много съм щастлив, че се класирах за финалите на АТП. Това винаги е било моя цел и когато разбрах, че се е случило, това беше един от най-великите моменти в кариерата ми досега", каза Димитров.

"Благодаря на всички за подкрепата. Очаквам момента, в който ще играя пред вас. Ще се видим в Лондон", добави той във видео обръщение.

Дотук през 2017 г. българинът спечели три титли, включително и от мастърса в Синсинати. Освен това игра полуфинал на Australian Open.

До момента сигурни участници във финалите на АТП са водачът в световната ранглиста Рафаел Надал, рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич. Финалистите са разпределени в две групи по четирима, като играят всеки срещу всеки през ден. След това предстоят полуфиналите и финалът.

Тази седмица Димитров беше предвидил да играе във Виена, но се отказа и предпочете да се готви за турнира в Париж, който започва в понеделник.