София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор е в Стокхолм и гледа към Лондон

Чувствам се като у дома си, каза българинът преди началото на турнира

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Григор Димитров започва участието си в турнира от АТР 250 в Стокхолм от втория кръг като водач в основната схема. Турнирът е от ниска категория и по-скоро може да се отрази негативно на позициите му в ранглистата, но българинът има специално отношение към него, тъй като тук спечели първата си титла при професионалистите през 2013.

Григор все още не знае своя съперник, който ще определен в мач между Пиер-Юг Ербер и тенисист, дошъл от квалификациите.

Преди началото на турнира Димитров каза, че се чувства като у дома в Стокхолм и гози турнир му носи добри спомени.

Той коментира двата си мача с водача в световната ранглиста Рафаел Надал в рамките на две седмици и каза, че си е извлякъл поуки от него и въпреки, че е загубил, е останал доволен от преставянето си.

 "За да победиш Рафа, трябва да го надиграеш, но не е толкова просто, той е много опитен, а в решителните моменти аз просто не спечелих достатъчно точки. Става въпрос за взимане на решения във важните моменти. Срещу най-добрите тенисисти в света това е разликата, решителните точки", каза Григор.

Той добави, че сега гледа напред към финалния турнир на АТР в Лондон, където играят най-добрите 8 тенисисти. Григор в момента е на 6-а позиция и шансовете му да участва за първи път в кариерата си са огромни.

Димитров обаче каза, че това не му е фикс идея.

„Ако не стане, няма да правя трагедия, а ще се насладя на почивка", каза най-добрият български тенисист.