София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор играе срещу Сок след полунощ в сряда

Балансът на българина е отрицателен

7 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Григор Димитров играе срещу американеца Джак Сок в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Българинът е №13 в ранглистата и е поставен под №12 в схемата на турнира, а Сок е 18-и в ранглистата и 17-и в схемата.

Двамата почиваха в първия кръг, а във втория постигнаха победи съответно срещу Михаил Южни и Хенри Лааксонен.

Сок е по-скоро труден съперник за Григор. Двамата са играли три пъти помежду си, като американецът има две победи през 2015 – на „Мастърс“-а в Торонто и на „Ролан Гарос“.

Победата на Димитров е на четвъртфинала в Стокхолм през 2014.

Двамата ще излязат на корта след полунощ българско време, а победителят от двубоя ще играе в осминафиналите с тунизиеца Малек Джазири или Тайлър Фриц от САЩ.

Българинът и американецът са двама от тримата тенисисти, които са печелили повече от една титла през 2017 г. Димитров, който е №13 в света, триумфира в Бризбейн и София и игра полуфинал на Australian Open.

Сок спечели в Окланд и Делрей Бийч, а в Мелбърн беше спрян в третия кръг от другия играч с две титли през сезона - Жо-Вилфред Цонга.