София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор не успя да надвие Мъри на финала в Пекин

Българският тенисист загуби в два сета след близо 2 часа игра

7 годиниСпортни 15 Боряна Райчева

Григор Димитров загуби мача за титлата на турнира в Пекин срещу водача в схемата и №2 в ранглистата Анди Мъри. Мачът продължи почти два часа и българинът се бори здраво, но в крайна сметка беше принуден да отстъпи.

Срещата започна зле за Григор, който допусна пробив още в първия гейм, след което Мъри го затвърди и поведе с 2-0. Този пробив се оказа решаващ и въпреки някои колебания шотландецът го задържа до края на частта и поведе с 1-0.

Във втория сет Григор отново допусна пробив за 2-3. След това обаче българинът успя да се спаси в 10-ия гейм, когато Мъри сервираше за мача и изравни геймовете. Димитров сервира отлично в 11-ия гейм и поведе с 6-5, но след това съперникът му успя да изравни геймовете и да вкара частта в тайбрек.

В нея българският тенисист допусна минипробив, който се оказа решителен. Мъри проби още веднъж и в крайна сметка спечели със 7-4, с което и мача.