София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор се придвижи до 15-а позиция в ранглистата

Цветана Пиронкова остава 63-а

7 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

След блестящата си победа на турнира в Бризбейн, където по пътя към титлата елиминира трима от първата десетка в света, Григор Димитров се придвижи с две позиции в световната ранглиста и вече е 15-и за сметка на Лука Пюи и легендата Роджър Федерер.

Влизането в първите 16 би трябвало да осигури на Григор по-добра позиция за жребия на започващото на 16 януари Открито първенство на Австралия.

"Това е един от най-големите моменти за мен", коментира Димитров, цитиран от сайта на Асоциацията на професионалните тенисисти.

На върха в ранглистата не настъпиха промени. Води Мъри пред Джокович, който съкрати разликата помежду им на 780 точки благодарение на победата си в Доха.

Трети е Милош Раонич, който беше победен от Григор на полуфинала в Бризбейн.

В първите 10 има само една разместване – Гаел Монфис се придвижва на 6-а позиция за сметка на Марин Чилич, който пада с едно място до 7-о.

При жените продължава да води Ангелик Кербер пред Серина Уилямс и Агниешка Радванска.

 Цветана Пиронкова запазва своето 63-о място.