София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор срещу Надал от 10.30 часа в петък

При жените финалът на Australian open е между сестрите Уилямс

7 годиниСпортни 9 Боряна Райчева

Григор Димитров и Рафаел Надал ще играят полуфиналния си мач от Australian open от 10.30 часа българско време в петък на централния корт „Род Лейвър арена“ в Мелбърн. Другият финалист в първия за годината турнир от Големия шлем ще бъде определен от сблъсъка между швейцарците Роджър Федерер и Стан Вавринка.

 „Григор е страхотен играч. Всички знаехме, че той може да бъде на върха и най-накрая той започна сезона великолепно. Той играе много добре, уверен е в себе си и ме чака много труден мач. Ще трябва да играя най-добрия си тенис, за да имам успех“, каза Надал след мача си с Раонич на четвъртфинала.

Испанецът има 7 победи срещу Григор от 8 мача, но българинът не познава загуба от началото на годината и има 10 поредни успеха.

При жените финалът е между сестрите Винъс и Серина Уилямс. Двете ще играят за девети път за титлата на турнир от Големия шлем.