София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Здравков: Шефовете на АПИ ще бъдат обвинени скоро

Според шефа на „Легия Антимафия“ при строежа на магистрали има огромна корупция

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Председателят на „Легия Антимафия“ Григор Здравков обвини Митко Стефанов-Каратиста и Румен Николов-Пашата за побоя върху него. Според Здравков причината за побоя е информацията, с която той разполата.

Здравков изнесе нови факти за строителството на магистрала „Струма“. Той посочи, че за магистралата никога не е правен анализ за наличието на свлачища. Шефовете на пътната агенция Дончо Атанасов и Лазар Лазаров са превели над 100 милиона лева за укрепване на свлачища, като голяма част от тях са откраднат и след това се е наложило да се дават още пари.

Според Здравков и двамата скоро ще бъдат обвинени от прокуратурата. Той оцени висока усилията на прокуратурата да разнищи делата на АПИ и призова тези усилия да да продължат.

Според него за Дончо Атанасов вече е имало заповед за арест, но той междувременно е влязъл в болница и това го е осуетило.

Здравков коментира, че новият шеф на митниците Георги Костов е назначен за главен секретар на МВР през 2015 след убийството на Боби Белята, но това убийство е останало неразкрито, въпреки че Костов е поел ангажимент в тази посока.