София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гръмотевични бури и градушки следобед

Температурите остават високи

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Дъжд и гръмотевични бури се очакват днес следобед на много места в страната, предупреждават синоптиците от НИМХ. До обяд времето ще бъде предимно слънчево, а по-късно ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, както и опасност от градушки. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. На отделни места в Рило-Родопската област явленията ще са по-интензивни. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна - максималната на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието през деня ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има вечерта по Северното Черноморие и тогава е възможно краткотрайно да превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21-25°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.