София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Група охранители нахълта в къмпинг „Каваците“

Концесионерите се оплакват от проявеното самоуправство

7 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Отново посегателство върху къмпинг „Каваците“ на Черноморието. Рано тази сутрин Димитър Спасов, известен с прякора си Каратиста нахлул с група охранители на територията на къмпинга.

Групата е отправила заплахи към персонала. В момента в къмпинга има чуждестранни туристи и ученици, дошли на летен лагер.

През изминалите няколко дни Каратиста се появил с 20-30 свои охранители в курорта. Опитал се да влезе във владение, като изгони охраната, назначена от концесионерите, както и персонала. Поискал да изземе оборота от касата на рецепцията.

Концесионерите Николай и Евгения Баневи, са подали жалби в Бургас и София. След направена проверка, Каратиста е бил предупреден да престане.

Въпреки това тази сутрин той отново се е появил с голяма група охранители на къмпинга и решил да сменя касовия апарат, да слага свои видеокамери и охрана.

Полицията от Созопол и Бургас не успява да се справи с него, оплакват се Баневи.
Той твърди навсякъде, че му дължат пари.

Неприятностите между бизнесмените и Каратиста са започнали преди 4 години.

Бившата служителка във фирмата на Баневи Зорница Ангелова, е правила опити да фалшифицира договори за наем и продажба на имот.

Ангелова подправя подписа на собственичката и нейната сестра, като членове на Борда на директорите на туроператорска фирма и успява за около 2 месеца да остане вписана в Търговския регистър - между края на март и 15 юни 2016 г.

Бившата служителка е изготвила шест фалшиви договора само за къмпинг „Каваците“, които са били идентични. Те са били подписани с три различни фирми, една от които е била лично охранявана от Каратиста.

Преди два дни нотариусът на Баневи е връчил на управителя на въпросната фирма документ за прекратяване на този договор, подписан от Зорница Ангелова.
Тя прехвърля всички тези договори към миналата година, когато е успяла да бъде вписана в Търговския регистър.

В Първо районно - София се води следствие за съставяне на документи с невярно съдържание и за използване на тези договори с невярно съдържание, какъвто е случаят с Каваците.
От 19 декември 2016 г. Зорница Ангелова вече не е служител на Баневи, след като изтеглила 20 000 лева от тяхна фирмена сметка. В момента тя е служител на въпросния Каратист.

В случай, че институциите у нас не вземат мерки, Банева е решена да се обърне към европейските институции за съдействие.