Гледай
на живо

ГЪРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПАРАЛИЗИРАНА ОТ 24 ЧАСОВА СТАЧКА

ПРИЧИНИТЕ СА ПРОМЕНИ В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪЦИТЕ

ГЪРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПАРАЛИЗИРАНА ОТ 24 ЧАСОВА СТАЧКА Държавният и частният сектор в Гърция днес ще бъдат напълно парализирани заради 24-часова стачка, св... thumbnail text

Държавният и частният сектор в Гърция днес ще бъдат напълно парализирани заради 24-часова стачка, свикана по призив на двата основни синдиката в страната. Общата конфедерация на труда ГСЕЕ и Федерацията на държавните служители АДЕДИ протестират срещу готвените от правителството промени в пенсионно-осигурителната система и мерките за увеличаване на данъците и намаляване на пенсиите, които са условие за получаване на финансова помощ в рамките на третия спасителен пакет от 86 милиарда евро, предаде БТА, като се позова на гръцки медии.
В стачката ще участват служители от държавния и частния сектор,
В свои съобщения синдикатите обвиняват правителството, че е изоставило предизборните си ангажименти и че продължава политиката на безнаказани икономии и бедност, прилагайки нов жесток меморандум (кредитното споразумение) с непосилни условия в него, изготвяйки законодателни актове, унищожаващи предоставянето на каквато и да е социална сигурност.
Няма да се движат метрото и електрическата железница в Атина, а също градските автобуси, тролеи и трамваи.