София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гърневски: Как Гергов взе панаира

Според депутата от ГЕРБ общините не трябва да продават имоти

6 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

България прави външнополитически пробиви, но това не е толкова важно за обикновените българи. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Той коментира, че колелото започва да се върти напред, заплатите и пенсиите се повишават, но истинско подобрение ще се усети, когато България влезе в Шенген и се интегрира успешно в Европейския съюз.

Гърневски добави, че когато има консенсус в парламента, нещата се получават и даде пример със съгласието по промените в ГПК, които бяха приети единодушно и според които вече гражданите няма да бъдат съдени, без да знаят.

Депутатът разказа как е бил приватизиран Пловдивският панаир през 2007 година от Георги Гергов и посочи, че общината е апортирала имоти за 150 милиона лева, а след това чрез увеличаване на капитала на дружеството Пловдив е загубил контрол върху една от емблемите си.

Той каза, че по тази схема е присвоявано национално богатство не само в Пловдив, но и в цяла България.

Според Гърневски не трябва да се продават общински имоти, понеже те носят приходи на общината и така тя може да провежда социалната си политика.