София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гутериш ще присъства на срещата на Съвета за сигурност

Заседанието ще започне в 18 часа

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще присъства в събота на заседание на Съвета за сигурност, който се свиква по искане на Русия във връзка с едностранното действие на силите на Съединените щати и нейните съюзници срещу Сирия. Това съобщиха за ТАСС от офиса на административния ръководител на световната организация.

Преди това Ройтерс съобщи, че заседанието на Съвета за сигурност ще започне в 18:00 часа /московско време/. Постоянната мисия на Руската федерация в Организацията на обединените нации потвърди свикването на срещата. "Русия е свикала спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН на тема „Заплахи за международния мир и сигурност. Ситуацията в Близкия изток". Във връзка с последното развитие на ситуацията в Сирия срещата ще се проведе днес от 11 часа нюйоркско време",  каза прессекретарят на постоянната мисия на Русия Федор Стризовски.