Гледай
на живо

Хакери от ГРУ атакували изборите в САЩ

Целите на атаките са били компании за регистрация на гласоподаватели

Хакери от ГРУ атакували изборите в САЩ Строго секретен документ от Агенцията за национална сигурност на САЩ показва, че преди провеждането ... thumbnail text

Строго секретен документ от Агенцията за национална сигурност на САЩ показва, че преди провеждането на президентските избори от 8 ноември 2016 г. руското военно разузнаване е предприело редица опити да проникне в американската система за регистрация на гласоподавателите, предават световните агенции, като се позовават на доклад от онлайн източник.

"Интърсепт"съобщава, че според Агенцията за национална сигурност опитите на службите на Москва са продължили месеци наред и са били преустановени дни преди гласуването за 45-тия държавен глава на САЩ. Целите на хакерските атаки са били компании, които предоставят на местните власти услуги за регистрация на гласоподаватели.

Към момента не се оповестяват данни за това колко успешни са били начинанията на хакерите. Агенцията за национална сигурност не посочва и дали действията им са повлияли на резултата от изборите - нещо, което според американското разузнаване, не се е случило.

Разкритията на „Интърсепт“ идват дни преди изслушването на уволнения внезапно от Тръмп шеф на ФБР Джеймс Коми за предполагаемата руска намеса в изборите.