София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ХАРИСЪН ФОРД ПРЕТЪРПЯ САМОЛЕТНА КАТАСТРОФА

Личният самолет на Харисън Форд се разби. Няма опасност за живота на актьора

9 годиниКрими 61 Боряна Райчева

Актьорът Харисън Форд е претърпял самолетна катастрофа. Личният самолет на актьора се е разбил на игрище за голф в Санта Моника, щата Калифорния, в резултат на което Форд е получил сериозни наранявания, предадоха световните медии. 72-годишният актьор е приет в болница, но няма опасност за живота му.
Актьорът е получил порезни рани в областта на главата и фрактура на крака. Пресаташето на Харисън Форд Ина Тресиокас съобщи, че се очаква актьорът да се възстанови напълно.
Преди самолетът да се разбие, Форд е съобщил на авиодиспечерите, че има повреда в двигателя на летателния апарат. При спускането самолетът се е ударил в дърво, но въпреки това, актьорът е успял да избегне къщите в района и се приземил на голф игрището.
Американският актьор доби популярност с ролята си на Хан Соло в поредицата „Междузвездни войни“ и с ролята на Индиана Джоунс в едноименната четирилогия.
Като пилот, Харисън Форд има 30-годишен опит. Той много пъти е предлагал услугите си като доброволен спасител по време на горските пожари, а преди близо 15 години спасява пострадала планинарка и изчезнал бойскаут.
Причините за инцидента със самолета на актьора се изясняват.