София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хейли: Не тествайте решимостта на Тръмп да използва сила в Сирия

СС на ООН е обсъдил предполагаема атака на сирийските сили

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Не тествайте решимостта на американския президент Доналд Тръмп да използва отново сила, в случай на използване на химическо оръжие, в Сирия“, това предупреди постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли пред Fox News.

"Ние ясно казваме, че сирийците, руснаците и иранците трябва да мислят внимателно, преди да използват химически оръжия. Ние предупреждавахме, че те два пъти използваха химически оръжия и президентът Тръмп два пъти предприе мерки. Не ни тествайте отново, защото шансовете, от моя гледна точка, са против тях [Сирия, Иран и Руската федерация] ", каза Хейли.

Тя също така припомни, че темата за предполагаемата подготовка на атака от сирийските правителствени войски срещу цивилни лица в Идлиб е обсъдена на три заседания на Съвета за сигурност на ООН. "Всички сме чували слуховете за химическото оръжие в Идлиб, всички видяхме какво се случи, когато те са потвърдени. Членовете на Съвета за сигурност ги предупредиха, че Съединените щати и съюзниците ще се занимават не само с химическо оръжие, но и с атаки срещу мирното население на Идлиб ", каза американският дипломат.

Припомняме, че от руския Център за помирението на воюващите страни бе съобщено, че „Белите каски“, подготвят инсценирането на химическа атака с участието на 30 цивилни, включително десетки деца от 8 до 12 години. Децата са отвлечени от бежански лагери и ще участват в реална употреба на токсичния хлор, посочват от Центъра.

"По този начин „Белите каски“, заедно с терористите, подготвят за реална употреба  токсичния хлор базирани стрелба срещу членовете на местните жители за бъдещи разходи на" himatake "Сирийската армия" - добавя към Центъра.

Според информацията на населението от провинция Идлиб, в село Кфар Зайта, са засечени признаци за подготовката на тази "химатаки".