Гледай
на живо

С опасност за живота е раненият при взрив на трафопост

Хиляди столични домакинства са без ток

Тежка авария с високоволтово съоръжение на Електроенергиен системен оператор, наложи изключване на подстанция "Студентски град". Хиляди домакинства в София останаха без ток, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

По информация на СДВР в комплекс "Макси" е станал токов удар, при който е пострадал един човек. Мъжът е откаран в „Пирогов“ в много тежко състояние – получил е 70% изгаряния.

Пострадалият е вкаран незабавно в противошокова зала на Клиниката по изгаряне, където сее събрал екип специалисти. Медиците правят оценка на състоянието и пръвична обработка на нараняванията му. Състоянието му е изключително тежко, с обширни, дълбоки изгаряния, съобщават от „Пирогов“. 

В момента пациентът е настанен в реанимация, където е  поставен под реанимационно лечение и активно наблюдение. Лекарите се борят за живота му.

По информация на ЧЕЗ без ток в момента са кварталите Студентски град, Драгалевци, Симеоново, Витоша, Киноцентър, Бояна, Ярема, Железница, Бистрица, Малинова долина. От електроснабдителното дружество полагат усилия да захранят засегнатите клиенти по алтернативен път.

По първоначални данни строителната фирма е нарушила позволения габарит и така се е стигнал до инцидента.