София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хилъри Клинтън обвини Путин в „лична вендета“

„За победата на "Тръмп"са допринесли „добре прикритите руски пари“

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Бившият кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън обвини Владимир Путин в "лична вендета". В интервю за USA Today, тя заяви, че руският лидер си е отмъстил, защото НАТО са засилили своето присъствие в Източна Европа в момент, когато съпругът й Бил Клинтън е заемал президентския пост.
Като друга причина за "отмъщението" си Клинтън определи действията си през 2011 г., когато тя, като държавен секретар, е подкрепила протестните действия в Русия.
Не можех да си представя, че Путин има смелостта да започне масивна скрита атака срещу нашата демокрация под носа ни и че ще се измъкне от това, каза Клинтън. "Сигурна съм, че той искаше да загубя, а Тръмп да спечели, допълни тя.
Кандидатът от демократите изрази увереност, че за победата на "Тръмп"са допринесли „добре прикритите руски пари“.
На 11 септември Хилъри Клинтън заяви, че вече няма да кандидатства за поста на държавен глава. В същото време тя отбеляза, че няма да приключи кариерата си на политик, защото "това е свързано с бъдещето на САЩ".
Президентските избори в САЩ се състояха на 8 ноември 2016 г. Хилъри Клинтън, която се кандидатира от Демократическата партия и бе смятан за абсолютен фаворит, загуби от републиканеца Доналд Тръмп. Той встъпи в длъжност на 20 януари.