Гледай
на живо

Холандски лалета за българското председателство

Мозайката се реализира по идея на Посолството на Кралство Нидерландия

Кметът на Столицата Йорданка Фандъкова, Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и Яп Вернер, временно изпълняващ длъжността Посланик на Нидерландия в България, участваха в засаждането на цветна мозайка, изобразяваща логото на българското председателство на съюза.

„Лалето е нашият символ и това е приносът ни за успешния старт на българското председателство на ЕС. През месец април ще можем да видим българското лого в цветове“, заяви Яп Вернер. Той пожела на министър Павлова едно много успешно председателство. „ Председателството през първата половина на 2018 година ще бъде изпълнено с много предизвикателство, с много нелеки теми за дебат и дискусия в търсена на компромиси, така че се надявам, че това ще потвърди партньорството между България и Холандия в този процес“, заяви министър Павлова. Тя уточни, че лалетата освен лого на председателството , ще са и орнаментиката на визуалната идеантичност, която е одобрена от държавата ни за визуализация и брандиране. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че Амстердам е бил един от най-добрите примери за председателство на съвета на ЕС и се обърна с благодарност за съвместното им сътрудничество.

Мозайката се реализира по идея на Посолството на Кралство Нидерландия с подкрепата на Столична община и ще бъде  израз на приятелството и партньорството на Нидерландия и България в рамките на ЕС.