София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Храна, а не война

Благотворителност, не само по Коледа

5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Всяка неделя през цялата година активисти на международната инициатива за солидарност “Храна, не война" раздават на хората в нужда храна, вода и дрехи. Бездомни и социално слаби разчитат на активистите на движението, за да се нахранят, облекат или просто да си поговорят с някого.

Доброволците в движението “Храна, не война” приемат нещата като взаимопомощ. Когато се съберат не просто споделят храната, която са донесли. Целта им е да споделят време, грижи, да се опознаят с хората и да търсят заедно решения на общи проблеми.

Храна, а не война инициира месене на хляб. Хората с ниски доходи или без дом са тези, които разчитат на този хляб. Те също се включват в месенето , в Хлебна къща София на ул. Екзарх Йосиф 103.

Инициативата Храна, а не война даряват не само по Коледа, а всяка неделя през цялата година. Освен, че ги снабдяват с неща от първа необходимост вече ги и приютяват в помещението на столичната улица “Георг Вашингтон”.

Може да помогнете на инициативата като се свържете с тях и ги попитате от какво имат нужда. Дали от доброволец, който да донесе малко храна или да я сготви. А може би имат нужда от консумативи от първа необходимост, с които да снабдят нуждаещите се. А дори и да нямате какво да дадете може да отидете в помощението на Георг Вашингтон 51 просто, за да поговорите с някого. Със сигурност ще си тръгнете от там с друг поглед към света.