София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Христо Бонев остава в критично състояние

Лекарите се надяват, че до ден-два сърцето му ще заработи нормално

7 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Легендарният български футболист Христо Бонев, който получи инфаркт в неделя и беше опериран по спешност, остава в стабилно, но критично състояние, съобщават от пловдивската болница „Свети Георги“.

Нощта за него е преминала спокойно и без проблеми. В следващите два дни сърцето му ще работи с помощта на специална помпа, докато премине критичният момент.

Според професор Генчо Начев, който оперира Бонев, е цяло чудо, че той е оживял след удара. Професорът обясни, че е единият кръвоносен съд е бил напълно запушен, а другият силно стеснен и се е наложило да направи два байпаса.

Лекарят се надява, че до ден-два специалната помпа няма да е нужна и сърцето ще може да работи добре.

Христо Бонев, който след дни ще навърши 70 години, има 96 мача и 48 гола за националния отбор. 42 пъти е извеждал трикольорите като капитан и наред с Георги Аспарухов, Христо Стоичков и Димитър Бербатов е смятан за един от най-великите български футболисти на всички времена.