София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Японски убиец разказва подробно за престъпленията си

Маниакът говори за жертвите си

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

27-годишен садист разказва с детайли как подбира жертвите си. В дома на Сираиси Такахиро са намерени части от тела на девет души. С първата от тях се свързва чрез Туитър и й предлага помощта си, за да се самоубие. След като убива момичето, се налага да убие и приятеля й, който започва да я издирва. С тази тактика японецът извършва още седем убийства. Четири от жертвите му не са навършили пълнолетие.

Такахиро няма съучастници. Полицията попада на следите му при издирването на едно от момичетата. Преди да изчезне, тя публикува в социалните мрежи, че желае партньор, с когото да сложи край на живота си. Не е установено как престъпникът успява да извърши толкова много убийства, без да привлече внимание.

Официални обвинения към Такахиро все още няма. В жилището на японеца полицията откри части от телата на осем жени и един мъж. Някой останки са съхранявани в хладилни кутии. Вътрешните органи са изхвърляни. Полицаите са натъкват и на триона, с който мъжът разчленява жертвите си.