София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Явор Божанков предлага видеорегистратори в колите

По думите му обществото ни наближава границата на нетърпимост

6 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

„Обществото ни наближава една граница, от която няма връщане назад – границата на нетърпимост”. Това каза народният представител от „БСП за България” Явор Божанков пред Нова телелвизия, след като бе  заплашван с пистолет, докато шофирал по магистралата. Той заяви, че това е грубо погазване на обществения ред и законите на държавата.

Явор Божанков смята, че причините да се стигне до тази граница на нетърпимост в обществото се крият в правораздавателната система, в съдебната система, в полицията. „Трябва да се търсят причините за разпада на институциите, които водят до чувството за несправедливост и до това, че накрая хората ще вземат всичко в свои ръце”, категоричен бе Божанков. Според него има агресия на всички нива в обществото. „За да се намали агресията по пътищата, ще предложа да се въведат видеорегистратори. С данните от тях ще може да се прави анализ”, обясни той. „Проблемите не могат да се решават, защото полицаите напускат системата, няма кадри, а в същото време се измени законът и частни фирми се занимават с обществения ред. Това е абсурд. Не може посред бял ден да се вадят оръжия. Ние сме в Европа, в 21 век, а не в каубойски филм”, възмути се Явор Божанков и допълни: " Вотът на недоверие се иска и заради тези зачестили случаи на насилие и несигурност!"