Гледай
на живо

Идат още сняг и студ

В петък валежите в Южна България ще са значителни

На 3 януари времето ще е слънчево. От северозапад облачността, главно средна и висока, постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Максималните температури ще са между 4° и 9°. През нощта срещу сряда на места по планинските райони на Западна България ще прехвърчи сняг.

Слънце ще има и по морето, валежи на се очакват.  Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 3° и 5°.

В планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен западен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

В сряда облачността ще е променлива, вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. В четвъртък и петък с умерен и силен вятър, отначало от северозапад, впоследствие и от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в Южна България през нощта срещу петък и в петък значителни. Температурите ще се понижат чувствително.