София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Игра учи подрастващите на първи стъпки в бизнеса

Участниците се разделят на отбори от производители и търговци

7 годиниОбразование 29 Боряна Райчева

Игра учи подрастващите на първи стъпки в бизнеса. Учениците от Частна Английска гимназия проф. Иван Апостолов се състезават в отбори от производители и търговци.

Преподавателят Деян Дойков е с 25-годишен опит в областта на предприемачеството и икономиката. Именно в тези области е специализирана и гимназията, а разиграването на подобни ролеви игри дава на учениците по-ясна представа за реалния свят на бизнеса, търговията и правото.

Интерактивната игра учи децата на лидерство, работа в екип, водене на счетоводство, планиране на финанси и провеждане на реални маркетингови проучвания, реализиране на производство и сключване на договори.

Рамо до рамо с по-големите участват и по-малки ученици от пети клас, чиято задача е да изработят постерите.

Единадесетокласничката Ралица е капитан на отбора за производство на шапки.

В играта участват общо 6 отбора – 4 производители и 2 са търговци. Според регламента, участниците имат 4 седмици, в които да подготвят своя проект. Всички задачи са разпределени по дни. Протичането на играта се оценява от жури, а победителят е един.

А ключът към успех в играта е работата в екип.