София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Икони на Ванга оцеляват при пожар

Собственикът им вярва, че е добра поличба

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Преди почти година на 28-и февруари 2017-та година газова бутилка става причина за избухването на пожар в дома на Галин Драганов в шуменския квартал „Макак“. Историята си той разказа пред Нова телевизия.
 
По това време мъжът, който  е полицай по професия, е извън дома си. Там обаче е неговият баща, които за нещастие умира при бедствието. Къщата, градена от 1977-ма година също изгаря до основи. Огнеборците казват на Галин, че температурата вътре била над 1000 градуса, като за потушаването на стихията отиват близо 40 тона вода.
 
Изглежда така, сякаш стихията не е пощадила нищо, оказва се обаче, че е направила изключение. Насред останките от изпепелената къща открива две дървени икони, които са почти непокътнати от огъня.
 
Галин е възнамерявал да се отърве от останките от дома си, с цел да забрави преживения ужас. Откритите икони обаче променят намеренията му.  Той не знае дали това е чудо или случайност, но се надява, че са предзнаменование за нещо добро.