София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Илияна Йотова се появи в таен списък на Сорос

Кандидатът за вицепрезидент от БСП е вземала пари от борсовия спекулант?

8 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Името на кандидата за вицепрезидент от БСП и евродепутат Илияна Йотова се появи в тайния списък с имена на борсовия спекулант Джордж Сорос. Това стана ясно, след като преди броени дни руската телевизия „НТВ“ излъчи репортаж, в който друг български евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев е разпитван за фигурирането му в същия списък. Във видеото ясно се вижда как евродепутатът Ковачев кани журналиста в кабинета си в Брюксел. Интересното обаче е, че докато руският журналист разгръща страниците със секретните документи на Сорос до името и снимката на Адрей Ковачев ясно личат и тези на Илияна Йотова. Това води до извода, че кандидатът за вицепрезидент на БСП има голяма вероятност да е взимала пари от борсовия магнат.
В момента когато руският журналист Андрей Суханов задава въпроса: „Как вашето име е попаднало в списъка сред секретните писма и документи на човека, когото някои наричат гениален финансист, други – най-големия спекулант в историята, а трети – кукловод на световното задкулисие“ , Андрей Ковачев рязко сменя тона. Той скача и заявява: „Вървете си, вие задавате несъгласувани въпроси!“ и настоява телевизията да спре записа и да не излъчва мнението му.
Припомняме, че Ковачев бе спряган като възможен кандидат за вицепрезидент на изборите през ноември.
Други депутати от европейски страни, чийто имена са също в списъка, коментираха темата за Джордж Сорос и връзките им с него. Маргрете Аукен от Дания заявила притеснено, че не е взимала пари от Сорос. Според публикувани в DC LEAKS документи, общо 266 евродепутати са свързани с борсовия спекулант. От сайта съобщиха, че са получили документите от хакери, които пробили компютъра на Джордж Сорос.

ПЪЛНИЯ ЗАПИС НА РЕПОРТАЖА ОТ РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ЛИНКА: http://www.ntv.ru/video/1311528/