София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Има ли скрити клаузи при заемите с 0% лихва?

Изберете лицензирана компания, за да получите безлихвен кредит

5 годиниИкономика 7 Боряна Райчева

Доста нашумяха кредитите с 0 % лихва. Непрекъснато чуваме за тях по радиото, телевизията и ги срещаме дори по билбордовете, които подминаваме по магистралата. Ако идеята на този заем е да привлече потребителския интерес то въпросите, които възникват по отношение на критериите и условията за кандидатстване са напълно логични. А нуждаещите се от пари въобще не са малко и ако се предоставя възможност за кредит, за който да не се плаща лихва, то определено броят на заинтересованите от този финансов продукт е нормално да расте. Има ли скрити потребителски такси? Това е първото, което ни минава през ума и въпреки финансовото си неразположение и желанието за бързото му разрешаване, сме склонни да се съмняваме в това удивително предложение.

Причините да се предлагат такива безлихвени заеми можем да търсим в огромната конкуренция в кредитния сектор. Банки, небанкови дружества, лицензирани фирми, получили правото да раздават кредити, наистина изобилстват на пазара с финансови услуги. Но можем ли да сме спокойни и напълно сигурни, че тази услуга получаваме напълно безплатно? Тъй като българинът непрекъснато е лъган, е напълно естествено да има подозрения относно достоверността на рекламите за заеми с 0% лихва. Да върнеш толкова пари колкото си взел звучи някак нереално хубаво, не мислите ли? Но практиката показва друго. Всъщност наистина е възможен такъв сценарий, но при определени условия и изисквания към кандидатите.

Кредитът е с фиксирана максимална стойност и освен това срокът на погасяване е до 30 дни. За да кандидатствате за безлихвен заем обаче това трябва да е първият ви кредит от избраната компания. Имайте предвид, че всеки следващ продукт ще бъде със съответното оскъпяване и за него ще дължите лихва и ГПР. Но това не бива да ви тревожи, тъй като при подписването на кредитния договор имате конкретно фиксирана крайна сума, която показва какво е оскъпяването на всеки следващ заем. А как да изберете фирма, предлагаща бързи кредити? Съветът ни е задължителен проверка дали въпросната компания разполага с лиценз. Изберете доказано и с висока репутация дружество, което е добре познато сред потребителите. А нашето предложение днес е за заем от Кредирект. Фирмата разполага с дългогодишен опит в бранша и е част от групата на небанковите институции, които са лицензирани от БНБ да предлагат платежни услуги на територията на страната. Разнообразните финансови инструменти за кредитиране са удобство, но и отговорност за кредитора и получателите, затова не подценявайте ангажимента, който поемате с получаването на своя пръв или пореден заем.

https://credirect.bg/