София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Има задържан за убийството на Виктория Маринова

Румънски гражданин е отведен за разпит

5 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Има задържан във връзка  със случая за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това стана ясно от изказване на шефа на русенската полиция.
 
На мястото на убийството криминалистите са открили ДНК материал от убиеца, но до момента не е установено съвпадение с базата данни, които се съхраняват от криминалистите.
 
По случая е проверен и бившият съпруг на жертвата, който е собственик на русенската телевизия TVN, на която убитата е била административен директор.
 
 
Припомняме, че трупът на 30-годишната жена бе открит на 6 октомври на дунавския кей в района под Захарната фабрика от случайно преминаващ гражданин.
 
Протестни шествия и бдения в памет на  Виктория Маринова се състояха в много градове в страната вчера, между които София, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Ямбол, Враца, Видин и Пловдив. 
 
По-рано днес пък близките на Виктория излязоха с призив всички, които желаят да почетат паметта й да извършат добро дело, тъй като целия си живот тя е посветила на това да помага на другите. Семейството и роднините помолиха и да се даде кредит на доверие към властите и да не пристъпва към радикални действия. Молбата им идва, след като вчера русенци заявиха, че са готови да блокират Дунав мост в знак на протест  за все още неразкритото убийство.
 
По-рано днес стана ясно също, че екип на английският вестник "Гардиън" е пристигнел в Русе, за да интервюира колегите на  убитата журналистка, с цел да установи дали смъртта й не е свързана с работата й. Припомняме, че в последно си предаване тя интервюира Димитър Стоянов и румънския журналист във връзка с аферата "Джи Пи груп". В края на този брой на "Детектор", Маринова анонсира следващото издание. Тя обещава, че в него ще направи  разкрития, свързани с влаковата катастрофа в Хитрино и неправомерно изхарчените там пари от дарения, събрани за възстановяване на съборените къщи.