София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ИНЦИДЕНТ СЪС САМОЛЕТ: 18 ранени

Машината излезе от пистата и падна в река

5 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

18 души, сред които три деца, пострадаха при самолетен инцидент в събота вечер в Сочи, съобщиха от руското здравно министерство. Пътнически самолет  "Боинг 737-800" на авиокомпания "ЮТеър", който е пристигнал от Москва, се подхлъзнал при кацане на летището в Сочи и излязъл от пистата, падайки в коритото на река. При падането е повреден  колесник и крилото, а левият двигател се е запалил. В резултат на пожара е повредена и носовата част на самолета, съобщава РИА Новости.

По време на инцидента един от служителите на летището е поучил инфаркт и е починал.

На всички пострадали е оказана медицинска помощ, екип от психолози работи на летището.

Наложила се е хоспитализация на трима пътници от Боинг-а, включително две деца. Според властите, животът им не е в опасност.

На борда на самолета е имало 164 пътници и шест членове на екипажа, които са евакуирани незабавно.

Авиационните власти и авиопревозвачът започнаха да разследват обстоятелствата, довели до инцидента. По случая е образувано и наказателно производство.

Това е вторият  подобен инцидент за последните десет дни. Сутринта на 22 август самолет на авиокомпанията Red Wings, който пътувал от  Уфа до Сочи с 204 пътници на борда, е бил принуден да се върне в столицата на летище Башкортостан заради пожар в двигателя. Никой от пътниците не беше ранен. В Rosaviation заяви, че огъня в двигателя на самолета е имало поради разрушаване на лопатките на компресора на високо налягане.