Гледай
на живо

Индонезия купува руски изтребители „Сухой“

Ще плати с чай и кафе

Индонезия купува руски изтребители „Сухой“ В навечерието на обиколката на руския външен министър Сергей Лавров в Югоизточна Азия Индонезия обяв... thumbnail text

В навечерието на обиколката на руския външен министър Сергей Лавров в Югоизточна Азия Индонезия обяви, че иска да купи 11 руски изтребителя „Сухой“. Необичайното в предлаганата от индонезийците сделка е, че те искат да платят не с пари, а със стоки – палмово масло, кафе и чай.

По-рано беше подписан меморандум между Русия и Индонезия, който урежда доставката на самолетите и начина на тяхното плащане.

Сделката, която ще бъде осъществена между руската "Ростек" и индонезийската PT Perusahaan Perdagangan Indonesia, е отворена за по-нататъшна двустранна търговска сделка, която да включва енергетика и авиация, уточняват от индонезийското правителство.

„Сухой Т-50“ е изтребител от пето поколение, разработен съвместно от Русия и Индия, като се предвижда армиите на двете страни да получат по 200 самолета, а 600 са предназначени за продажба в други страни.

Цената на един изтребител е 67 млн. долара.