София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Йончева: Дали сме 200 млн. за нещо, което не върши работа

Депутатката е изпратила филма си „Граница“ на посланиците на страните от ЕС

6 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

"Дали сме 200 млн. лева за нещо, което не върши работа, търгува се с националната сигурност. Става въпрос за огромна корупционна сделка, данъкоплатците са платили между 800 и 1000 лв. на линеен метър". Това каза депутатката от БСП Елена Йончева в коментар за оградата по границата с Турция.

Тя показа и снимки, от които според нея се вижда, че части от оградата отново да паднали, но не каза къде точно има пробойни, за да не я обвиняват, че застрашава националната сигурност.

Йончева каза още, че оградата по границата между Гърция и Турция е по-качествена от българската, а освен това била направена и с по-малко пари.

Депутатката е изпратила копия на филма си „Граница“, който показва как бежанци прескачат оградата, на президента Радев, премиера Борисов и на главния прокурор, а преведен на английски филм е даден на посланиците на страните от ЕС.