Гледай
на живо

Йотова: Трябва да си припомним заветите на Левски

Вицепрезидентът присъства на рецитал пред паметника на Апостола

„Каквото и да кажем за Левски ще е малко. Той е не само водач на националната революция. Неговите завети трябва да препрочитаме всеки ден, да разбираме посланията му.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред паметника на Васил Левски в София, където участва в отбелязването на 145 години от гибелта на Апостола с рецитал на деца, членове на клубовете „Млади възрожденци“, съобщиха от пресцентърана Президентството.

Йотова отбеляза, че често пъти чуваме заветите на Васил Левски в речи на държавници и политици, които в последствие не биват изпълнявани.  „Всеки един от заветите му трябва да пазим дълбоко в сърцето си. Портретът му е в нашите кабинети, но не го гледаме в очите и не мерим своите действия спрямо неговите“, отбеляза вицепрезидентът и подчерта, че в днешно време трябва да си припомним неговите завети за равенство и човешки права.

По думите на Йотова в последно време се наблюдават много опити за пренаписване на историята, но „Левски е категорично доказателство, че България не получава даром свободата си“.