София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Ислямска държава“ планирала да отрови водата в големи градове на Европа и Русия

Атаката щяла да бъде извършена от т.нар. единаци

8 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Руското министерство на вътрешните работи се е добрало до планове на „Ислямска държава“ за мащабна химическа атака в градове в Близкия изток, Европейския съюз и Общността на независимите държави (бившия СССР), съобщава руското издание life.ru.

Според информацията, с която министерството разполага, цел на терористите е водопроводната мрежа в големите градове. Бойците на на „Ислямска държава“ се готвят да отровят водата, която постъпва в жилищни блокове, така че да може да бъдат поразени колкото е възможно повече хора.

Министерството твърди, че се очаква да бъдат използвани силно действащи лекарствени препарати и различни химически вещества, които могат да се купят в търговската мрежа.

Самите атаки щели да бъдат извършени от т.нар. единаци, които са напуснали терена на бойните действия и са се върнали по местата, в които са родени, допълва life.ru.