София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЗАПЛАШИ АНГЕЛА МЕРКЕЛ И ГЕРМАНИЯ

ТЕРОРИСТИТЕ ПЛАШАТ С АТЕНТАТИ

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Терористи от ИД заплашиха във видеобръщение германския канцлер Ангела Меркел и предупредиха, че предстоят атентати в Германия.
Това е първото видео, в което се отправят директни заплахи към канцлера Ангела Меркел. В него говорят двама мъже на чист немски. Единият е австриец, който според различни статии в пресата е идентифициран като Мохамед Махмуд, а другият е германски джихадист, който се представя като Омар-ал-Алмани, предаде БНР.
"О, Меркел, ти, мръсна кучко, ние ще си отмъстим за поругаването на пророка. Ще си отмъстим за проливането на кръвта на мюсюлмани в Афганистан", казва Мохамед Махмуд.
Те заплашват и Германия с атентати за "пролятата в Афганистан кръв на мюсюлманите". Германската армия има ангажименти в Афганистан.
Германия е заплашена и заради подкрепата й за кюрдските бойци срещу "Ислямска държава". В края на видеото двамата ислямисти призовават към избиване на всички неверници: "Вземи нож и заколи неверник. Те са кучета", казват двамата.
Видеозаписът се разпространява от клона на "Ислямска държава" в Хомс. В края му се показва екзекуцията на двама неидентифицирани мъже, извършена в руините на древния град Палмира, които бяха завзети от джихадистите през май.
Според експерти поне 600 души от Германия са се включили в редиците на "Ислямска държава".