София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ислямска държава заплаши САЩ с нападения

„Чакайте ни“, предупредиха от групировката

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Ислямска държава заплаши да извърши нападения на територията на САЩ като отмъщение за решението на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, предаде Ройтерс, като цитира изявление на групировката в социалната мрежа "Телеграм". Заглавието на посланието е "Чакайте ни" и "Ислямска държава в Манхатън". В него групировката посочва, че ще извърши атаки, и показва снимки на пл. "Таймс скуеър" в Ню Йорк, както и снимка, на която изглежда се виждат жилетка с експлозиви и детонатор.

"Ще проведем още операции на ваша земя до последния час и ще ви изгорим с пламъците на война, която вие започнахте в Ирак, Йемен, Либия, Сирия и Афганистан. Само почакайте", гласи текстът. "Признаването от страна на вашето куче Тръмп на Ерусалим за столица на Израел ще ни накара да признаем експлозивите за столица на вашата страна", се казва още в посланието.

Тръмп предизвика много протести и недоволства в арабския свят с решението си за Йерусалим. Градът  от десетилетия е в центъра на израелско-палестинския конфликт.