Гледай
на живо

Испанците се класираха за Световното в Русия, Италия е на бараж

България посреща Франция в предпоследния кръг от квалификациите

Испания се класира за Световното първенство по футбол в Русия, побеждавайки у дома Албания с 3-0. Световните шампиони от 2010 събраха 25 точки.

В същото време Италия не можа да победи у дома Македония, завърши 1-1 и с 19 точки отива на баражите.

Исландия победи с 3:0 Турция като гост и с 19 точки излезе начело в група I. Хърватия сгреши, като допусна равенство 1:1 с Финландия у дома и остана на второто място със 17, колкото има и Украйна.

В последния кръг исландците приемат Косово, а хърватите гостуват на Украйна в мач, който вероятно ще определи участника в баражите.

Сърбия загуби с 2:3 от Австрия във Виена, но остава начело в група D, като в последния кръг приема Грузия. Вторият Уелс ще посрещне третия Ирландия в заключителния кръг.

В предпоследния кръг от тези квалификации отборът на България приема Франция на националния стадион „Васил Левски“ от 21:45 часа в мач, в който само победа би съхранила теоритични шансове за баража.

В другите мачове Швеция приема Люксембург, а Холандия гостува на Беларус.

Кръг преди края Франция е начело със 17 точки, шведите са втори със 16, Холандия има 13, а ние сме четвърти с 12.

На 10 октомври България гостува на Люксембург, Франция приема Беларус, а Холандия е домакин на Швеция в мач, който вероятно ще има ключово значение за това кои два отбора ще оглавят класирането в групата.

Досега за Световното първенство се класираха 11 отбора – домакинът Русия – по право, световният шампион Германия, Испания, Белгия, Бразилия, Япония, Саудитска Арабия, Южна Корея, Иран и Мексико.