София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Истината по делото Борисов-Йончева не е излязла на яве

Йончева е спечелила заради толерантността на държавата към нея, смята Недялков

6 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Излъга ли Борисов като каза, че държавата е плащала милиони за филмите на Елена Йончева? „Борисов не излъга. Публична тайна е, че Елена Йончева беше привилигирована и котирана от държавата журналистка. По това време мъжа с когото живееше беше премиер“, това каза за предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия „Евроком“ журналистът Недялко Недялков.

По думите му, доказателство за това са представените в съда документи, според които Йончева е взимала стотици хиляди под форма на спонсорство от частни фирми с държавно участие.

„Съдът допусна свидетелите на Йончева, а отказа всички свидетели и документи на Борисов. Борисов разполага с целия държавен ресурс и ако определени служби си бяха свършили работа, делото щеше да свърши по друг начин. Но Борисов и службите постъпиха джентълменски спрямо Йончева“, коментира Недялков.

Той бе категоричен, че истината по този случай не е излязла на бял свят заради толерантността на държавата към г-жа Йончева. „Борисов все още не е осъден. Цялото многоинстанционно производство не е приключило“, посочи журналистът.  

Според Недялков, в момента всеки съди някого за обида, за нараняване на чест. „По този начин девалвира правосъдието. Някакви хора превърхана съда в поминък, през който източват медиите, превърнаха го в касичка“, смята той.