София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Истината за Нови Искър

За разследващите няма никакво съмнение, че е Росен Ангелов

6 годиниКрими 20 Боряна Райчева

За разследващите няма никакво съмнение, че Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. 

„Едно и също оръжие е умъртвило както Кети Кюхова, така и останалите в къщата. Със същото оръжие се е самоубил и Росен Ангелов в къщата в село Луково. По ръцете на Росен Ангелов иманатривки от барутни частици. Същите барутни частици се намират и в проектила, който е изваден от неговото тяло. С едно оръжие са убити всички шест жертви и със същото оръжие е умъртвен и Росен Ангелов“, обясни директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов .

Сарафов добави, че са иззети дрехи на Росен Ангелов, по които е открита кръвта на Кети Кюхова и на Неделчо Юнаков.
Наталия Николова - окръжен прокурор, представи фактите и експертизите по самоубийството на Росен Ангелов.

„Аутопсията отговаря на смърт, настъпила вероятно от 5 януари. Последното му влизане в Интернет е от 4 януари, като е посещавал сайтове с детско порно.

Има комплексна балистична и съдебно-медицинска експертиза. От нея е установено, че от положението на тялото е възможно да произведе изстрел със собствената си ръка", заяви Ангелова.

Мотивът за самоубийството е смесен.

„Мотивът е смесен - както емоционален, защото е отхвърленият любовник, така и финансов. Както стана ясно, Кети приживе е почиствала домове. Очевидно те са били на заможни българи, живеещи в София и околностите. Някои от тези домове Росен Ангелов е искал да ограби”, заяви Борислав Сарафов.

Стойно Цветков - разследващ полицай, разказа, че убийството е станало в тъмната част на деня на 31 декември срещу 1 януари. Кети е убита в района около къщата. Излязла е с кучето да го разходи. Останалите 5 убийства са извършени между 23-0.05 часа. После тялото е пренесено с джипа до кладенеца.