София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Юлиан Ангелов: Протестът срещу бежанците в Елин Пелин не е шовинизъм

„Стархът на хората идва от там, че никой нищо не им разяснява“

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Не мога да окачествя ставащото в Широка Лъка и Елин Пелин като шовинизъм. Това е нормална реакция на местното население, което иска да защити своите обичаи и традиции. Проблемът е, че държавата абдикира от решаването на тези въпроси и те се прехвърлят на общините. Това заяви кандидатът за депутат от листата на ВМРО Юлиан Ангелов в предаването „Резонанс“ на телевизия Евроком.

Нормално е да има страх у хората. Страхът идва от там, че няма никаква информация и никой не разяснява нищо на хората.

Убеден съм, че семейството бежанци, което иска да остане в Елин Пелин, не са лоши хора. Проблемът е, че покрай тях ще дойдат и други, които ще поискат да останат. В града има още около 30 имигранти, които нямат никакви документи, затова протестира местното население, коментира още Ангелов.

Обединените патриоти никога не са използвали подобни ситуации, за да извлекат политически дивидент. През последните няколко години предлагахме решения на проблемите с нелегалните мигранти. Останалите партии припознаха тези предложения и започнаха и те да ги предлагат.

Ако някой вижда в нас шовинисти, това не е така, защото за много от нещата се оказахме прави и решенията, които предлагахме бяха правилните, заяви бившият депутат от 43-то Народно събрание..

Бежанската вълна все още не е отминала. Конфликтите в Близкия Изток и Африка все още на са спрели, така че натискът отново ще бъде на дневен ред, когато времето е по-хубаво.

Надявам се оградното съоръжение да бъде изградено, тъй като ще предпази държавата от масово нахлуване на мигранти. Самите мигранти комуникират по между си през интернет и обменят информация за това откъде е по-лесно да се премине и какви са каналите, коментира Юлиан Ангелов.

Ако насочим още полиция по границите с Турция, натискът от страна на мигрантите ще бъде много по-малък. Тя е нестабилна държава и не се знае какво може да се случи там. Ако там се случи вътрешен конфликт и напрежение, тогава наистина върху България ще има огромен натиск не само от мигранрти от други страни, но и от самата Турция.

Наистина сме длъжни да пазим границите си, да се осигурят войски и гранична полиция по границите, за да се спре подобна вълна, заяви кандидатът за депутат.