Гледай
на живо

Юлия Скрипал: Не искам помощ от руското посолство

Тя има намерение да се върне в Русия

Юлия Скрипал: Не искам помощ от руското посолство Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал, Юлия отказа помощ от руското посолство във Великобри... thumbnail text

Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал, Юлия отказа помощ от руското посолство във Великобритания, като съобщи това чрез заявление в Ройтерс. Тя заяви, че баща и има още нужда от време, за да се възтанови напълно.
 
„Благодаря за предложената помощ от руското посолство, но в момента не искам да ползвам услугите им“, допълни тя, като каза, че има намерение да се върне в Русия.

„Надявам се след време да се върна у дома в родината си. След като се събудих след 20-дневна кома разбрах, че и двамата сме били отровени. Все още не мога да повярвам, че сме били нападнати по този начин. Шокира ме самият факт, че е използван нервнопаралитичен газ. Късметлии сме, че оцеляхме след този опит за убийство. Днес реших да пропусна рехабилитацията си и да направя това изявление, за да изясня някои въпроси. Моля всички да уважават личния ми живот и този на баща ми, тъй като ни трябва време да се възстановим", апелира в интервюто си Юлия Скрипал.