Гледай
на живо

Юнкер: България хвърля мостове към Западните Балкани и Турция

Председателят на ЕК се срещна с Караянчева

Юнкер: България хвърля мостове към Западните Балкани и Турция Председателят на парламента Цвета Караянчева посрещна председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер в Народното ... thumbnail text

Председателят на парламента Цвета Караянчева посрещна председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер в Народното събрание. Той и останалите европейски делегати проведоха среща с членовете на Председателния съвет на Народното събрание и председателите на парламентарните комисии.

„ Днес повече от всякога Обединена Европа се нуждае от сигурност, стабилност и икономически растеж, социално сближаване, добро бъдеще за младите хора, повече работни места, конкурентоспособност и развит цифров пазар“, заяви Караянчева.

От думите и стана ясно, че 44-то Народно събрание на Република България ще участва активно в дискусията за бъдещето на Европа.

От своя страна председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви, че откакто българската дипломация съществува е успяла да хвърли мостове не само на Западните Балкани, но и в Турция.

„Бих искал да привлека вашето внимание към тази група, която създадохме и която ще трябва да се занимава с принципа на  пропорциалността , на субсидираността. Вашият парламент е един от трите национални парламенти, които ще подпомогнат комисията в това начинание“, заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.