София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ивайло Борисов: Призоваваме институциите да спазват закона

Георги Каменов е получил заплахи за живота си

7 годиниОбщество 39 Боряна Райчева

Георги Каменов нееднократно е сигнализирал за кражби на ток в блока в „Дружба“, в който живее и в резултат е започнал да получава заплахи от циганите. Това каза адвокат Здравко Цанев в предаването на телевизия „Евроком“ „Делници“. Адвокатът се е нагърбил със защитата на Каменов, който се страхува за сигурността на семейството си.

Ивайло Борисов, инициатор на  група във „Фейсбук“ в подкрепа на Каменов, сподели от своя страна, че институциите вкарват темата в русло, което в крайна сметка ще остави нещата каквито са.

Той коментира, че част от циганите в блока си плащат сметките, но останалите създават проблемите. Борисов призова хората, които не си плащат сметките, да бъдат изселени от блока.

Според него институциите трябва да спазят закона и не трябва да толерират един етнос за сметка на друг.

Той коментира, че циганите тънат в мизерия, а НПО-та и фондации усвояват пари.

Адвокат Цанев съобщи от своя страна, че администрацията на район „Искър“ е поела ангажимент да провери какво е състоянието в блока и да вземе съответните мерки. Адвокатът обаче призова администрацията да действа бързо, защото ситуацията за семейството на Георги Каменов е притеснително.

Хората спят на смени, за да си охраняват имота, каза Здравко Цанев.