Гледай
на живо

Иванчева даде бележка на Сашо Диков

Кметицата на „Младост“ получи 4 минути разговор с медиите

Кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева даде тайно бележка на журналиста Сашо Диков. Това се случи по верме на последното съдебно заседание, на 23 май, когато магистратите отстраниха Иванчева от поста на кмет. Тогава на задържаната кметица й бяха дадени от съда 4 минути за разговор с представители на медиите.

Малко по-рано  Десислава Иванчева написа заявление до главния прокурор Сотир Цацаров, с което иска среща с медиите. Заявлението към Цацаров идва, след като наблюдаващият прокурор по делото срещу Иванчева отказал такова разрешение.

Бележката, подадена на  Диков от Иванчева, гласи: „Документът, който беше намерен в къщи е меморандум на Гарантикоза, че февруари 2017 година искат да направят дарение, още когато бях кмет на 2 месеца“.

Сашо Диков не можа да даде повече информация относно бележката, но съобщи, че е подал заявка за интервю с представителя на турската фирма „Гарантикоза“, която трябва да строи огромен комплекс  в район „Младост“,  на мястото на „Аско Деница“. „Подал съм заявление да ми кажат с колко е намелена етажността на проекта, от първоначалния вариант. Освен това ще искам да ми кажат до къде стигна изграждането на техния втори голям проект срещу „Пирогов“, обясни водещият на предаването „ЕвроДикоф“.