София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иванчева и Петрова напускат ареста

За празниците съдът ги пусна под домашен арест

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще се приберат в домовете си. Очаква се по обяд те да напуснат ареста по решение на съда. То обаче не е окончателно.

Прокуратурата реши да не спира двете жени да се приберат у дома за Коледа, но след това смята отново да поиска те да бъдат върнати зад решетките. Така мярката им за неотклонение се променя в по-леката – „домашен арест”.

Адвокатите им настояваха Иванчева и Петрова да бъдат освободени, тъй като няма опасност да извършат ново престъпление или да се укрият, както и заради влошеното им здравословно състояние.

Имаше възможност двете да се върнат в домовете си още в средата на ноември. Тогава обаче прокуратурата светкавично обжалва решението на Специализирания съд, а Апелативният го прие.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани в средата на април в центъра на София. Заедно с тях под домашен арест се очаква да бъде пуснат и соченият за посредник Петко Дюлгеров.