София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иванчева остава в ареста

Бившата кметица с влошено здравословно състояние

6 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Обвинената в корупция кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши днес Апелативният специализиран съд, въпреки че магистратите отвхърлиха твърдението на прокуратурата, че има опасност тя да извърши друго престъпление.

Стана ясно, че разследването по случая е завършило и другата седмица материалите по него ще бъдат предадени на защитата в сградата на следствието, а делото ще влезе в съда до 2 месеца.

Арестуваната бивша кметица неколкократно направи опити да бъде пусната на свобода, заради влошеното си здравословно състояние. Тя поиска от магистратите да я осводят от ареста, защото пие антидепресанти и не се чувства добре. Освен това имала паник атаки и тумор на щитовидната жлеза. Иванчева отново поиска да бъде изследвана в болница, за която имала направление за 1-ви август. Освен това възнамерявала да се подложи на инвитро процедури.