София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Иванчева с белезници и полицайка в болничната стая

Жителите на „Младост“ пак на протест заради строежите

6 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е прекарала нощта, прикована с белезници за леглото и с пазеща я полицайка в болничната стая. Това съобщи за телевизия „Евроком“ майката на задържаната.
 
Още вчера ви  показахме  начина, по който Иванчева беше отведена  под строга охрана в отделението по Ендокринология на Майчин дом. Причината за приемането й там е, че трябва да й бъдат направени детайлни изследвания заради диагностициран преди две години тумор на хипофизата, за който се предполага, че се е увеличил.
 
Припомняме, че бившата кметица на „Младост“  беше откарана в болницата с вериги на краката и белезници на ръцете.  Подобно отвеждане на арестант с обвинение не за убийство, а за подкуп, е безпрецедентно.  Обикновено по такъв начин се водят тежки престъпници – насилници и убийци. От личния профил на Десислава Иванчева във ФБ също беше разпространено видео с кадрите от болницата, в които тя е с белезници и вериги. Нейни съмишленици са написали, че тя е била окована, цитирам, „като Ханибал Лектър“. На Иванчева й е било забранено да говори с когото и да било, освен с лекарите. 
 
Във връзка с начина, по който тя беше отведена в болница днес адвокатът й Марин Марковски заяви пред „Нова телевизия“, че подзащитната му възнамерява да заведе още едно дело срещу България за нарушаване на човешките й дела. Повод за първото такова е зрелищният начин, по който Иванчева беше задържана на 17 април тази година.
 
В същото време жители на „Младост“ излизат отново на протест срещу продължаващото застрояване на квартала. Конкретният  повод за недоволството им е свързано със плануването на изграждане на 9-етажна сграда в „Младост“ срещу  неработещия вече комплекс „Патиланци“ на мястото, на което според живеещите преди се е издигало военно поделение. Ето какво споделиха пред телевизия „Евроком“ живеещите.
 
Живеещите в „Младост“ не пропуснаха да изразят и възмущението си от начина, по който Десислава Иванчева беше заведена в болница вчера и заявиха, че веднага сред ареста й застрояването в района се е възобновило с пълна сила.